Heeft u last van vermoeide kauwspieren, knapt uw kaak voortdurend als u kauwt, heeft u last van hoofdpijn of duizeligheid? Bianca Jaspers Faijers is de kaakfysiotherapeute van ADFYS Montfoort en helpt u graag van uw klachten af.

De kaakfysiotherapeut 
De kaakfysiotherapeut wordt ook wel orofaciaal therapeut genoemd. Zij helpt u met gezondheidsproblemen die te maken hebben met het niet goed functioneren van spieren en gewrichten in het hoofd-, hals- en kaakgebied.
Werkwijze kaakfysiotherapie/orofaciale therapie in Montfoort

Kaakpijn door tandenknarsen of klemmen, hoofdpijn en pijn in en om het oor zijn veelvoorkomende klachten. Deze klachten kunnen ontstaan doordat het kaakgewricht niet goed functioneert, maar ook stress kan een rol spelen. De kaakfysiotherapeut leert u om de mond- en kaakspieren goed te gebruiken en te ontspannen, waardoor uw kaakpijn vermindert.


Bij welke klachten helpt kaakfysiotherapie?
Klachten die vaak voorkomen bij kaakproblemen zijn: pijn of vermoeidheid van de kauwspieren, het niet goed kunnen openen van de mond, pijn rond het kaakgewricht (voor het oor), knappende kaakgewrichten, overgevoelige of pijnlijke tanden en kiezen, en abnormale slijtage van het gebit. 


Hier volgt een overzicht van klachten waarbij de kaakfysiotherapeut u kan helpen:
-    Kaakklachten;
-    Klemmen van de kaak en tandenknarsen;
-    Pijn in het gezicht, kaak of hoofd;
-    Aangezichtsverlamming;
-    Duizeligheidheid;
-    Nek- en schouderklachten;
-    Hoofdpijnklachten;
-    Oorsuizen;
-    Gevolgen van ongelukken en botbreuken, kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied;
-    Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanning.
 

Afspraak maken voor kaakfysiotherapie

Wilt u een afspraak maken voor kaakfysiotherapie?
Neem dan contact met ons op via onze contactpagina en vul het contactformulier in. U kunt ook bellen naar 0348-476840 en wij helpen uw kind verder!