Shockwave is een effectieve therapie om pees-/spierklachten en verkalkingen effectief te kunnen behandelen. Bij ADFYS wordt vooraf een goede diagnose gesteld en wordt er ook gebruik gemaakt van echografie. 

Welke klachten kunnen behandeld worden met shockwave therapie?

  • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
  • Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Hielpijn (hielspoor)
  • Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points)
  • Andere vormen van tendinitis

Shockwave Therapie

Echografie
Heeft u een lichamelijke klacht en wilt u weten wat er aan de hand is?
Dan maken wij binnen de praktijk soms gebruik van echografie. Wij kiezen voor het uitvoeren van een echo als onze fysiotherapeuten bij een bepaalde klacht niet met het blote oog, met zekerheid, kunnen zeggen wat er aan de hand is. Met behulp van echografie kunnen wij echt in een spier of bijvoorbeeld pees kijken. 

Bij echografie wordt vaak gedacht aan een onderzoek in het ziekenhuis of bij een verloskundigenpraktijk op het moment dat iemand zwanger is. Echter, onze fysiotherapeuten kunnen er ook voor kiezen om een echo te laten maken binnen onze praktijk. Onze therapeuten Miguel Koning, Nancy Rijksen en Sander Claassen hebben een extra opleiding gevolgd voor echografie. 

Hoe werkt echografie?
Echografie werkt met geluidstrillingen/geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze zender is tegelijk ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen het geluid in verschillende mate 

Nut van echografie binnen de fysiotherapie
Onze fysiotherapeuten passen echografie vooral toe om bevestiging te krijgen van de diagnose welke door de therapeut is vastgesteld. Met een echo kunnen wij namelijk snel en duidelijk bepalen wat uw pijn veroorzaakt en waar die oorzaak zit. Door deze echografie kunnen wij een goed behandelplan voor uw blessure maken. Hierdoor hopen wij u snel van uw klachten af te helpen!


Wat kunnen wij goed beoordelen met een echo?
Op de echo kunnen wij vooral spieren, pezen, kapsel, banden en kalkvorming goed beoordelen. Ook kunnen wij zien of er sprake is van vocht in een gewricht of dat er mogelijk een slijmbeursontsteking is. Daarnaast is het mooie van de echo dat wij ook dynamisch (bewegend) kunnen kijken wat in het gewricht gebeurt en waardoor er klachten ontstaan. Wij gebruiken de echo voornamelijk voor sportblessures, schouderklachten, heupklachten, knieklachten, elleboogklachten, achillespeesklachten, hielspoorklachten en enkelklachten. 

Voordelen echografie bij ADFYS Montfoort
●    Het onderzoek is ongevaarlijk en pijnloos. 
●    Echografie kan dynamisch worden uitgevoerd, dus tijdens de (pijnlijke) beweging. 
●    U hoeft niet naar het ziekenhuis voor een echo maar kan dit bij ons in de praktijk laten uitvoeren.
●    Dankzij echografie kunnen wij met grotere zekerheid een juist behandelplan opstellen en bent u sneller van uw klachten af. 
●    Het echografisch onderzoek kunnen wij na enkele weken herhalen, om het herstel te kunnen volgen. 
●    Als wij het nodig vinden, kunnen wij u naar aanleiding van de echo heel gericht doorverwijzen naar een arts of specialist.

Oplossingen van ADFYS Montfoort
Wilt u meer informatie over echografie of wilt u direct een afspraak inplannen met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten? Neem contact met ons op via de contactpagina of bel 0348-476840 en wij helpen u verder!