Actueel

Lees hier het laatste nieuws.

30 november 2023

Goed verzekerd voor fysiotherapie in 2024

De premies van alle zorgverzekeringen zijn voor 2024 wederom gestegen. Dat is ook dit jaar weer reden genoeg om de zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Het is belangrijk dat u een zorgverzekering kiest die goed aansluit bij uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Hoe kunt u besparen en hoe kiest u de juiste zorgverzekering als u fysiotherapie nodig heeft in 2024? Wij hebben het voor u uitgezocht.

8 november 2023

Op leeftijd en last van je rug? Misschien heb je lumbale stenose!

Heb jij ook weleens last van je onderrug? Deze pijn is erg vervelend en kan je belemmeren in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten. Naarmate je ouder wordt gaan je botten langzaam verkalken en wordt het wervelkanaal nauwer. Deze vernauwing noemen we lumbale stenose en dat kan zorgen voor klachten in de lage onderrug en de bovenbenen. In deze blog vertellen we je meer over deze aandoening en geven we tips om deze klachten te verminderen.

9 oktober 2023

Diabetes? Kom in beweging!

Hypo of hyper? Ieder lichaam reageert anders op sporten en bewegen, voor mensen met diabetes verbetert dit de insulinegevoeligheid, waardoor de bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. 1 op de 14 Nederlanders heeft last van diabetes. Het is een ander woord voor suikerziekte, er zit te veel suiker in je bloed. Tijdens het sporten kan het zijn dat je een hoge bloedsuikerspiegel heeft, dit komt minder vaak voor dan een lage bloedsuikerspiegel. In deze blog leggen wij uit wat diabetes is en welke invloed sporten en bewegen kan hebben op deze ziekte.

9 oktober 2023

Schouderklachten bij fysiek zwaar werk? Voorkom ze met onze 3 tips!

Dag in, dag uit, word je geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Of je nu actief bent in de bouw, landbouw, gezondheidszorg of een andere bedrijfstak, fysiek werk kan aanzienlijke druk uitoefenen op je schouders. Deze problemen kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook de efficiëntie verminderen en het algemene welzijn aantasten. Wist je dat bijna 30 procent van alle ziekteverzuim komt door fysieke overbelasting? In deze blog geven wij drie efficiënte tips om schouderklachten bij fysiek zwaar werk te voorkomen.

14 september 2023

Positieve effecten van dry needling, ontdek ze hier!

Hoewel de term ‘dry needling’ en het idee van naalden in je lichaam misschien negatief klinkt, heeft deze vorm van fysiotherapie vrijwel direct een positief effect. Het woord ‘dry’ in dry needling staat voor het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een droge naald. Dus er wordt geen medicatie in je lichaam gespoten tijdens deze behandeling. In deze blog leggen we je uit wat dry needling is, wat de voordelen zijn en waarom je je geen zorgen hoeft te maken over een behandeling.

11 juli 2023

Rugklachten op de fiets? Ontdek hoe u ze kunt voorkomen

Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en te genieten van de vrijheid die je ervaart. Maar voor veel mensen kan fietsen ook leiden tot rugklachten. Of je nu een fanatieke wielrenner bent of gewoon af en toe op de fiets stapt, het is belangrijk om te weten hoe je rugklachten kunt voorkomen en verlichten tijdens het fietsen. Ervaar je rugklachten op de fiets? Wij helpen je op weg met onze tips in deze blog.