Actueel

Lees hier het laatste nieuws.

31 augustus 2020

Wat is sportfysiotherapie precies?

Bent u de topatleet die dagelijks aan de ringen hangt? Of bent u juist iemand die voor de lol sport? Sporten is, op welk niveau ook, een activiteit die vaak gepaard gaat met blessures. Zelfs als het u lukt om acuut letsel te voorkomen, kunnen chronische problemen in de loop van de tijd opduiken.

30 augustus 2020

Handtherapie bij hand en polsklachten

U gebruikt uw hand/pols voor de meest eenvoudige activiteiten: schrijven, typen, iets oppakken, een tas dragen, uw kleding aantrekken. Wanneer u hand-/polsklachten heeft, kan dit behoorlijk hinderlijk zijn omdat deze ‘simpele’ activiteiten dan niet meer zo vanzelf gaan.

29 augustus 2020

Wat is een poliklinische revalidatie?

Heeft u last van een burn-out, langdurige pijn of vermoeidheid? Is het zo dat u niet meer kunt werken, sporten of heeft u een ander fysiek probleem? Bent u hiermee al bij verschillende artsen geweest en bent u echt radeloos? Dan is poliklinische revalidatie misschien iets voor u!

28 augustus 2020

Hoe werkt echografie?

Echografie werkt met geluidstrillingen/geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden door een zender die geplaatst wordt op de huid. Deze zender is tegelijk ook de ontvanger van de golven die worden teruggekaatst door het lichaamsweefsel.

23 juli 2020

Lichaamssamenstelling belangrijk om te meten!

Wilt u weten wat uw BMI of vetpercentage is? Of wilt u weten hoeveel spiermassa u heeft? Dan is de Tanita-meting een uitkomst. Wij meten uw lichaamssamenstelling en maken hiervan een rapport en bespreken dit met u. Maar wat is lichaamssamenstelling precies en waarom is dit zo belangrijk om te meten? En is BMI wel zo belangrijk als wordt beweerd? In dit artikel gaan wij hier dieper op in.

2 mei 2020

ADFYS breidt openstelling uit na toestemming overheid.

Op 1 mei hebben RIVM en Branchevereniging Fysiotherapie KNGF hebben toestemming gegeven om de fysiotherapeuten meer ruimte te geven om hun cliënten verder te gaan behandelen.