Actueel

Lees hier het laatste nieuws.

11 mei 2023

Scoliose en kyfose: wat is het en wat kun je doen?

Heb jij wel eens het idee dat je rug niet helemaal recht staat? Lijkt hij naar links of rechts af te wijken of heb je het idee dat je een ‘bochel’ aan het ontwikkelen bent? En heb je daardoor vaak rugpijn, spierpijn of kun je je misschien wel minder goed bewegen? Dan is het tijd om de hulp in te roepen van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. Afwijkingen in de stand van je wervelkolom noemen we namelijk een scoliose of een kyfose. In deze blog leggen we jou het verschil tussen de twee uit en vertellen we je hoe we beide kunnen behandelen.

10 mei 2023

Wat is een frozen shoulder en hoe kom je hier vanaf?

Schouderpijn is hinderlijk. Alledaagse bewegingen zoals boodschappen tillen, iets uit een kast pakken of naar iemand zwaaien is dan een uitdaging. Als de pijn in de schouder steeds erger wordt, kan het zijn dat je een frozen shoulder aan het ontwikkelen bent. Dat gaat je steeds verder beperken in jouw bewegingsvrijheid. Het herstel van een frozen shoulder kan wel 1 tot 3 jaar duren. Maar wat is een frozen shoulder nu precies, hoe ontstaat het, maar nog belangrijker, hoe kom je er van af? In deze blog geeft fysiotherapeute Nancy antwoord op een aantal vragen over een frozen shoulder.

11 april 2023

6 tips om rugklachten tijdens het wandelen te voorkomen

Wandel je graag, maar krijg je tijdens het wandelen regelmatig last van je rug? Dat kan de wandelpret behoorlijk bederven. Gelukkig zijn deze klachten vaak eenvoudig op te lossen. Wij delen in deze blog graag zes tips met jou om rugklachten tijdens het wandelen te voorkomen.

11 april 2023

3 tips om je leven met COPD positief te beïnvloeden

Heb jij van je huisarts of longarts te horen gekregen dat je COPD hebt? Dat kan jouw leven behoorlijk op z’n kop zetten. COPD is de Engelse afkorting van Chronische Obstructieve Long Ziekte. Het is een ongeneeslijke ziekte en je moet dus met deze longaandoening zien te leren leven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Uit ervaring weten we dat je met de juiste behandeling en aanpassingen in je leven het verloop van deze ziekte positief kunt beïnvloeden.

5 april 2023

Krachttraining: Practice makes perfect! Lees onze tips!

Krachttraining is vrijwel de bekendste vorm van fitness. Het doel is meestal dat je sterker wilt worden. Daarnaast wordt krachttraining ook gebruikt voor andere doelen. Zo kun je het doel hebben om je spiermassa te laten groeien, spieren sterker te maken om blessures te voorkomen, te revalideren na een blessure of je uithoudingsvermogen te verhogen. 

9 maart 2023

Scheenbeenklachten bij hardlopen

Er zijn veel verschillende benamingen voor scheenbeenklachten. Zoals bijvoorbeeld shin splints, athletes shin, springschenen of springbenen. Hoe het ook heet, scheenbeenklachten of scheenbeenblessures zijn geen pretje. Je kunt zowel aan de voorkant als aan de achterkant van je scheenbeen pijn ervaren. Hoe ontstaan scheenbeenklachten precies en wat kun je er aan doen? Onze collega Casper vertelt je er graag meer over in de deze blog.