Handtherapie
U gebruikt uw hand/pols voor de meest eenvoudige activiteiten: schrijven, typen, iets oppakken, een tas dragen, uw kleding aantrekken. Wanneer u hand-/polsklachten heeft, kan dit behoorlijk hinderlijk zijn omdat deze ‘simpele’ activiteiten dan niet meer zo vanzelf gaan. Wanneer u merkt dat het niet meer vanzelf gaat, merkt u vaak pas dat er iets mis is. Dat is ook gelijk het juiste moment om contact op te nemen met ADFYS Montfoort! Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen met handtherapie.

Wat is handtherapie?
Handtherapie is een therapie die wordt gedaan door een gespecialiseerde handtherapeut. Handtherapeuten zijn gespecialiseerd in de werking en behandeling van spieren, botten, gewrichten, pezen, banden, zenuwen en huid van hand, pols en arm. De therapie is vaak intensief, zeker in het begin, en kan soms lang duren. Het voordeel is, is dat een operatie niet altijd meer noodzakelijk is na deze intensieve behandeling.
Hoe werkt handtherapie?
De behandeling draait om oefeningen om de gewrichten rondom de hand en pols beweeglijk te houden. Als een operatie wel nodig is, verzorgt onze handtherapeut de nabehandeling en/of revalidatie. Ook het aanmeten van hulpmiddelen, zoals een spalk, behoort tot de werkzaamheden. Binnen onze praktijk werken wij ook samen met ergotherapeuten die gespecialiseerde handtherapeuten zijn. 

Handklachten
Hand-/polsklachten kunnen op iedere leeftijd optreden. Jong of oud, het maakt niet uit! De klachten die u kunt ervaren bestaan uit:
●    Een zeurende pijn in uw hand/pols
●    Een stekende pijn in uw hand/pols
●    Hevige pijnscheuten in uw hand/pols
●    Bewegingsbeperking
●    Belemmering in uw dagelijks leven

Oorzaken van handklachten
Hand-/polsklachten kunnen verschillende oorzaken hebben:
●    Overbelasting
●    Slijtage (artrose)
●    Ouderdom
●    Verwonding zoals een breuk
●    Reuma
●    Diabetes
●    Littekenpijn
●    Lymfoedeem

Oplossingen van ADFYS Montfoort
Heeft u hand-/polsklachten opgelopen en wilt u hier meer informatie over of wilt u direct een afspraak inplannen met onze handtherapeute Anneloes van Leijen? Neem contact met ons op via de contactpagina of bel 0348-476840 en wij helpen u verder!