45d66033-eacf-4a7d-b22d-99bd0dde4d71.jpeg

Wat is dry needling?

Bij dry needling gebruiken we dunne naalden om verdikkingen en verkrampingen in de spier, ook wel triggerpoints genoemd, aan te prikken met een naald. Triggerpoints zijn vaak gevoelig en kunnen pijnlijk zijn bij aanraking. Door de naald in het triggerpoint te prikken stimuleren we de spieren, waardoor ze samentrekken en ontspannen. Dit helpt de spanning in de spieren te verminderen en de bloedtoevoer te verbeteren, wat voor pijnverlichting zorgt.   

 

3 positieve effecten van dry needling

  1. Pijnverlichting: Door het triggerpoint aan te prikken, vermindert de spanning in de spier en neemt de pijn vrijwel onmiddellijk af.

  2. Verbeterde bewegingsvrijheid: doordat de spier ontspant krijg je de bewegingsvrijheid van je gewrichten terug.

  3. Sneller herstel van blessures: dry needling kan een effectieve aanvulling zijn op andere fysiotherapiebehandelingen bij blessures. Omdat de spierspanning vermindert en de doorbloeding verbetert, zal het herstelproces sneller verlopen. 

 

Is dry needling pijnlijk?

Dit is een van de meest gestelde vragen die wij als fysiotherapeuten krijgen. Het antwoord op deze vraag kan van persoon tot persoon verschillen. Hoewel sommige mensen slechts milde ongemakken ervaren, kunnen anderen een scherpe prik of spiersamentrekking voelen, wat als pijnlijk kan worden beschreven. Het is belangrijk om te onthouden dat deze pijn van korte duur is en de positieve effecten van dry needling vaak opwegen tegen dit ongemak. 

 

Ben jij benieuwd geworden naar dry needling?

Ondanks de negativiteit die het woord dry needling misschien met zich meebrengt, hebben we voor je gekeken naar de positieve effecten van deze behandeling. Wil je weten wat onze therapeuten voor je kunnen betekenen, heb je vragen over dry needling of wilt je een afspraak maken? Bij

ADFYS Montfoort hebben we gespecialiseerde fysiotherapeuten die je kunnen helpen jouw klachten te verminderen. Je kunt ons bereiken op 0348-476840 of mailen naar eveline.frishert@adfys-montfoort.nl of maak gebruik van het contactformulier op onze website.