Sportfysiotherapie
Bent u de topatleet die dagelijks aan de ringen hangt? Of bent u juist iemand die voor de lol sport? Sporten is, op welk niveau ook, een activiteit die vaak gepaard gaat met blessures. Zelfs als het u lukt om acuut letsel te voorkomen, kunnen chronische problemen in de loop van de tijd opduiken. Onze sportfysiotherapeuten Sander, Jochem, Nancy en Miguel kunnen elke sporter - ongeacht niveau - helpen met advies en begeleiding.

Wat is sportfysiotherapie precies?
Sportfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie die zich bezighoudt met blessures en sportgerelateerde vraagstukken. Sportblessures verschillen van ‘gewone’ blessures. Van atleten wordt verwacht dat ze hoge prestaties leveren, waardoor er meer van hun lichaam wordt geëist. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat gewrichten, spieren en botten tot het uiterste worden belast.

Wat doet een sportfysiotherapeut?
Onze sportfysiotherapeuten zijn betrokken bij preventie en behandeling van sportblessures voor mensen van alle leeftijden en op elk niveau. Wij geven u advies over veilig sporten en het bevorderen van een actieve leefstijl. Onze sportfysiotherapeuten spelen ook een rol bij het helpen van sporters op recreatief niveau.

Sportfysiotherapie voor extra motivatie!
Als u een recreatieve sporter bent en graag uzelf uitdaagt in de sportschool of tijdens het hardlopen, kan sportfysiotherapie een geweldige manier zijn om uw prestaties te verbeteren. Daarnaast kunnen onze sportfysiotherapeuten u gemotiveerd te houden. Actief blijven is heel belangrijk, zeker als u ouder wordt., Het zien van een sportfysiotherapeut kan van onschatbare waarde zijn om je in beweging te houden. 

Sportfysiotherapie bij ADFYS Montfoort
U kunt ook een afspraak maken als u geen blessure hebt. Sportfysiotherapie is perfect om blessures te verlichten en sporters te helpen maar het kan ook preventief werken. Heeft u een blessure, wilt u een blessure voorkomen of heeft u behoefte aan dat extra zetje in de rug of wilt u direct een afspraak inplannen met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten? Neem contact met ons op via de contactpagina of bel 0348-476840 en wij helpen u verder!