Heeft u last van een burn-out, langdurige pijn of vermoeidheid? Is het zo dat u niet meer kunt werken, sporten of heeft u een ander fysiek probleem? Bent u hiermee al bij verschillende artsen geweest en bent u echt radeloos? Dan is poliklinische revalidatie misschien iets voor u!


Wat is een poliklinische revalidatie?
Zoals u in de intro heeft kunnen lezen, is een poliklinische revalidatietraject voor patiënten met een tijdelijke of langdurige aandoeningen of voor een handicap. Uw behandeling verloopt over het algemeen via drie fasen: de intake door de revalidatiearts  en verschillende disciplines om zo tot een behandelplan te komen, de behandeling zelf en de controle/monitoring. U krijgt van ons multidisciplinair behandelteam. Dit behandelteam werkt volgens een behandelplan. Het behandeltraject duurt 4 maanden.


Hoe ziet een behandeling eruit?
Er wordt een programma gemaakt wat speciaal voor u is. Dit wordt opgesteld afhankelijk van uw aandoening of hulpvraag. Als u voor de eerste keer komt, wordt er samen met u besproken wat voor u nodig is en worden uw doelen opgesteld. Daarna start u met de revalidatie. u komt regelmatig voor therapie naar ADFYS Montfoort. Een behandeling kan 2-3 keer per week zijn tussen de 45 minuten en 90 minuten, afhankelijk van de soort therapie die gepland staat voor u. Gemiddeld duurt een poliklinische revalidatiebehandeling twee tot drie maanden, afhankelijk van uw doelen.


Wat is het verschil met een klinische revalidatie?
Een klinische revalidatie houdt in dat u in het revalidatiecentrum verblijft wanneer u het traject volgt. Tijdens een poliklinisch revalidatietraject bent u zelf vrij om te gaan en staan wanneer u wilt. U slaapt gewoon thuis en gaat zelfstandig naar het revalidatiecentrum als u een afspraak heeft.


Voor welke aandoeningen is poliklinische revalidatie geschikt?
Onze revalidatiezorg staat onder de supervisie van revalidatiearts Anja Alfers. Dat is medisch gezien een vertrouwd idee.Lees verder-->>


Afspraak bij ADFYS Montfoort
Neem contact met ons op via de contactpagina, of bel 0348-476840 en wij helpen u verder!