Blijf stevig op je voeten staan met behulp van doeltreffende valpreventie!

Op 10 januari 2024 worden we geconfronteerd met winterse uitdagingen die het risico op valpartijen aanzienlijk vergroten. Glibberige trottoirs, natte bladeren, ijzel en sneeuwhoop-ups maken het voetpad verraderlijk. Het verminderde daglicht voegt een extra laag moeilijkheid toe, waardoor het essentieel is om alert te zijn op je omgeving. Maak weloverwogen keuzes, vermijd ongelijke en slecht verlichte routes en geef extra aandacht aan je schoeisel. Overweeg ook een valpreventie cursus om jezelf optimaal voor te bereiden. Door bewust te zijn van de specifieke winterse risico's, kun je proactieve maatregelen nemen om valincidenten te voorkomen.


Hier zijn enkele tips voor een veilige uitstap:
1.    Kies voor geschikt schoeisel: Stevige schoenen met een lage hak en voldoende profiel zorgen voor grip en verminderen de kans op uitglijden.


2.    Verlichting is essentieel: Goede verlichting verkleint het struikelrisico, zowel binnen als buiten. Draag reflecterende kleding en gebruik een zaklamp voor extra zichtbaarheid.


3.    Gebruik wandelhulpmiddelen: Indien nodig, maak gebruik van een wandelstok of rollator voor stabiliteit en extra ondersteuning.


4.    Volg een valpreventie cursus: Onze cursus biedt waardevolle inzichten om de risico's te beheersen, met praktische tips voor veiligheid binnen en buiten. Maak vandaag nog de keuze voor een veilige winter!


Na deze tips ben je goed voorbereid om zonder zorgen de deur uit te stappen. Onze fysiotherapeuten raden aan om de valpreventie cursus te volgen, nu opgenomen in de basisverzekering. Het biedt de nodige vaardigheden om met de uitdagingen van ouder worden om te gaan en valincidenten te voorkomen.

Wil je het risico op vallen verminderen en een veilige winter doorkomen? Neem contact met ons op! Onze fysiotherapeuten staan klaar om je te ondersteunen tijdens deze winterse periode. Voor tips of advies zijn we slechts een belletje verwijderd op 0348-476840 of stuur een e-mail naar info@adfys-montfoort.nl. Meld je ook aan voor onze valpreventie cursus en ga optimaal voorbereid de winter tegemoet.