Het Gezonde Leven coaching: Start nu! Doe de vitaliteitscheck en we nemen contact met je op! 
Eten, Bewegen en Leren omgaan met spanning zijn de onderwerpen.  We helpen graag uw leefstijl te verbeteren om goed in het leven te kunnen staan.

Cursus Babymassage: lees verder-> 

De beste behandeling voor iedere cliënt!

ADFYS Fysiotherapie Montfoort staat voor kwaliteit en werkt er iedere dag aan om deze kwaliteit te verbeteren.  Zo zorgen we dat onze therapeuten jaarlijks geschoold worden en bieden we voor iedere klacht een gespecialiseerde therapie aan.

Benieuwd waar wij in gespecialiseerd zijn en wat we voor u kunnen betekenen?

Ontdek onze specialisaties en beweegprogramma's!

Ons Team

ADFYS Fysiotherapie Montfoort bestaat uit een enthousiast en betrokken team fysiotherapeuten met verschillende expertises. Naast de algemene fysiotherapie heeft iedere fysiotherapeut zijn eigen specialisatie(s) en/of aandachtsvelden. Alle fysiotherapeuten van ons team voldoen aan de eisen die het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie aan ons beroep stelt en zijn aangesloten bij de specialisten Netwerken zoals b.v.  Innovatieplatform FysiotherapieKeurmerk Fysiotherapie, Parkinsonnet, Onconet, Chronisch ZorgNet.

Samenwerking: in Montfoort werken we samen in de coöperatie Gezond Montfoort/Linschoten.

ADFYS Fysiotherapie werkt hierin nauw samen met andere disciplines; revalidatieartsen, ergotherapeuten, podotherapeuten, maatschappelijk werkers en psychologen. Door samenwerking met verschillende disciplines zijn we in staat mensen te behandelen met complexe klachten. Deze vragen vaak om verschillende vormen van gezondheidszorg. Een aantal disciplines zijn aanwezig in ons Medisch Centrum Hofplein; zoals o.a. huisartsen, een logopediste, diëtiste en een Cesar-oefentherapeute.

Anneloes van Leyen

Anneloes is een serieuze, rustige en ervaren therapeute die door patiënten wordt gewaardeerd om haar kennis en betrokkenheid.

Anneloes van Leyen

Handtherapeute, Oedeemtherapeute, Oncologie-therapeute

Eveline Frishert

Eveline is een spontane en vriendelijke gastvrouw en zij ondersteunt de therapeuten met hun planning en administratie en praktijkorganisatie.

Eveline Frishert

Receptioniste en Gastvrouw

Bianca Jaspers Faijer

Bianca is een ervaren en doortastende manueel therapeute waardoor cliënten veel vertrouwen in haar hebben.

Bianca Jaspers Faijer

Master (Kinder) Manueel Therapeute, Dystrofie, HCFS- en Kaakspecialiste

Margit Haanschoten

Margit heeft, als oud-ballet docente, passie voor bewegen en geeft ook nog Pilateslessen.

Margit Haanschoten

financiën en organisatie, Pilates docente, Masseuse Manuele Lymfedrainage Methode Vodder

Casper van Luyken

algemeen Fysiotherapeut, aardige en serieuze fysio met interesse in innovaties in de fysiotherapie. Hij wil samen met de cliënt de beste oplossing vinden om hem/haar goed te kunnen helpen .

Casper van Luyken

Algemeen Fysiotherapeut

Manon Geuze

Manon is een enthousiaste en spontane fysiotherapeute die cliënten goed kan motiveren.

Manon Geuze

Fysiotherapeute, Shock Wave en Dry Needling

Ron Haanschoten

Ron is een ervaren fysiotherapeut en bewegingswetenschapper die een veelzijdig team maakt van ADFYS.

Ron Haanschoten

Praktijkeigenaar, fysiotherapeut, Parkinson en Claudicatio en Long-therapeut en bewegingswetenschapper

Nancy Rijksen

Nancy heeft veel interesse in de bewegende mens en wil graag m.b.t. sport en gezondheid een belangrijke rol hierin spelen.

Nancy Rijksen

Master Sportfysiotherapeute, Dry Needling ShockWave therapeute en Het Gezonde Leven coach

Renske ter Heerdt

Renske is een enthousiaste en gedreven kinderfysiotherapeute die het beste uit haar cliënten wil halen.

Renske ter Heerdt

Kinderfysiotherapeute Msc en fysiotherapeut, docent Babymassage

Rick Splinter

Rick is fysiotherapeut en manueel therapeut i.o.

Rick Splinter

Fysiotherapeut, Manueel therapeut i.o., Dry Needling

Sander Claassen

Sander is een rustige en amicale (sport)fysiotherapeut, die echografie/shockwave als extra interessegebied heeft.

Sander Claassen

Sportfysiotherapeut i.o., Shockwave/Echografie

Klachtenwijzer

Knie

Knie

Knieën worden vaak zwaar belast als er veel kracht op wordt gezet, vooral bij sporten (bv.tennis, voetbal, hockey) en werk waarbij veel wordt gelopen. Klachten kunnen voortkomen uit problemen met de pezen, het kraakbeen (meniscus) of de (kruis)banden. Knieklachten kunnen ook ontstaan door gewrichtdegeneratie; geleidelijk wordt de kwaliteit van spier- , kraakbeen- en en botweefsel van de knie dan minder. Door afgestemde revalidatie kunnen knieklachten en blessures afnemen en voorkomen worden. 

Behandelingen
Kaak

Kaak

Kaakklachten komen vaker voor dan u denkt. Dit uit zich in pijn bij eten of kauwen, niet goed de mond kunnen sluiten of een 'klikgeluid' met openen en dichtdoen van de mond. Ook hoofdpijnklachten kunnen door het niet goed functioneren van het kaakgewricht ontstaan. Soms is zelfs kiespijn een symptoom van kaakklachten. Doormiddel van kaakfysiotherapie (orofaciale fysiotherapie) worden klachten in het hoofd-hals gebied verholpen. 

Behandelingen
Overige

Overige

ADFYS in Montfoort is aangesloten bij verschillende Kwaliteitsnetwerken. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen van praktijken die aangesloten zijn bij deze netwerken beter. ADFYS is aangesloten bij ParkinsonNet, ClaudicatioNet (etalagebenen) en OncoNet. Hiernaast worden ook mensen met klachten bij bv: M.S., Sudeckse Dystrofie, als gevolg van kanker en na herseninfarcten behandeld.

Vraag naar de gespecialiseerde fysiotherapeut.

Behandelingen
Schouder

Schouder

Bij schouderklachten ontstaat er pijn of stijfheid rond de schouder zelf, in de nek of zelfs in de armen. De schouder beweegt in veel verschillende richtingen en bestaat uit maar liefst vijf gewrichten die met elkaar moeten samenwerken. Verstoring van de samenwerking van gewrichten, spieren en pezen kan tot verschillende klachten leiden. Herstel kan alleen bereikt worden door het functioneren van rug, nek en schouder in relatie tot elkaar te bekijken. 

Echografie kan helpen een goede diagnose te stellen. Herstel kan alleen bereikt worden door het functioneren van rug, nek en schouder in relatie tot elkaar te bekijken. Neem op tijd contact op met de fysiotherapeut.

Behandelingen
Nek

Nek

Nekklachten zijn klachten die je leven behoorlijk kunnen beïnvloeden. Hierdoor kun je minder goed werken, sporten of gewoon prettig leven.

De klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Wij zullen met u beoordelen wat voor u de beste therapie is.

Behandelingen
Heup

Heup

Het heupgewricht draagt het lichaam en is het scharnier dat lopen mogelijk maakt. Het goed functioneren van de heupen heeft een directe relatie naar boven (rug) en naar onderen (knieën en enkels). Disbalans als gevolg van ongelijkmatige belasting kan leiden tot klachten en slijtage. Door gerichte oefeningen is de balans te herstellen.

Behandelingen
Bovenrug

Bovenrug

Rugklachten hebben vaak een enorme impact op het dagelijks leven. Vanwege de stijfheid en de pijn kan dit leiden tot (nog) slechter(e) manier van bewegen.

Rugscholing, ontspanningstherapie of manuele therapie kunnen klachten opheffen.  Ook kan een ribblokkade klachten geven aan de bovenrug. Wij zullen met u op zoek gaan naar de oorzaak en daar de juiste therapie voor toepassen.

Behandelingen
Onderrug

Onderrug

Rugklachten hebben vaak een enorme impact, vanwege de stijfheid en de pijn en leiden vaak tot slecht kunnen bewegen. Rugscholing , ontspanningstherapie of manuele therapie kunnen klachten opheffen. De ADFYS manueel therapeut is Bianca Jaspers Faijer.

ADFYS heeft als innovatieve praktijk met VGZ aparte afspraken: zie RugPijnProgramma Back to Move

Behandelingen
Enkel

Enkel

Enkels hebben het zwaar te verduren. Tijdens het hardlopen wordt een enkel bij elke stap met vier tot vijf keer je lichaamsgewicht belast. Neem enkelklachten daarom serieus. Een beperking van de enkel vergroot de kans op klachten voet, knie of rug. Beoefen je een sport waarbij je veel loopt, kijk dan kritisch naar je schoeisel.

Behandelingen
Pols

Pols

Polsklachten zijn vaak hardnekkige klachten die ontstaan zijn door b.v. overbelasting, een val of door slijtage. Je hebt de hele dag je handen nodig dus zullen wij u helpen zo goed mogelijk te blijven functioneren terwijl u de juiste therapie krijgt. Anneloes van Leijen is handtherapeute, dit is een specialisatie om mensen met hand/-pols en elleboogklachten te helpen.

Behandelingen
Elleboog

Elleboog

De elleboog- en polsgewrichten zijn omgeven door sterke gewrichtsbanden en pezen, die complexe armbewegingen mogelijk maken. Klachten zijn vaak gerelateerd aan sporten (golf, tennis) die deze gewrichten zwaar belasten. Echografie kan helpen een goede diagnose te stellen. Oefeningen die leiden tot het geleidelijk opvoeren van de belasting hebben een preventieve werking.

Behandelingen
Stress- of pijnklachten

Stress- of pijnklachten

ADFYS Monfoort gelooft dat mensen gelukkiger zijn als ze meedraaien in de maatschappij. Maar soms lukt dat niet. Door bijvoorbeeld lichamelijk letsel, chronische pijn, vermoeidheid of psychische klachten. Dan is Psychosomatische fysiotherapie bij ADFYS perfect voor u. Met een team van specialisten gaan we samen met u kijken naar hoe u prettig kunt leren leven met uw klachten om zo weer mee te kunnen draaien in de maatschappij. De Psychosomatische Fysiotherapie is geschikt voor volwassenen van alle leeftijden. Het is een integrale zorgaanpak, met een op maat samengesteld behandelplan. Alle zorg wordt op één locatie uitgevoerd, dat is wel zo prettig.

Behandelingen

Klik op de rondjes en je kunt per gewricht kijken welke therapie hiervoor bij ADFYS beschikbaar is. 

Manuele (kinder)Therapie

Voor klachten aan de nek en de rug kunt bij de ervaren manueel therapeute Bianca Jaspers Faijer terecht. In de volksmond wordt de manueel therapeut ook wel "kraker" genoemd.

Kaaktherapie

Kaaktherapie is therapie voor mensen met klachten bij gapen, bijten, kauwen en/of hoofdpijnklachten

Psychosomatische Fysiotherapie

ADFYS Psychosomatische Fysiotherapie: Fysiotherapie bij chronische (pijn/vermoeidheids) klachten. Ons team kan u begeleiden als uw klachten al lang bestaan en eerdere therapie niet voldoende effect heeft gehad.

Echografie ( Echo ) en Shockwave

ADFYS gebruikt echografie om betere diagnostiek te kunnen verrichten voor mensen met klachten van botten, spieren en gewrichten. Met deze moderne apparatuur kan aangetoond worden of er o.a. verkalkingen, pees- en spierafwijkingen of kraakbeenafwijkingen te vinden zijn.

Dry needling

Dry needling is een behandeling om spieren te ontspannen door middel van een speciale aanprik techniek. De techniek is ‘dry’ omdat een acupunctuurnaald wordt gebruikt, maar geen vloeistof in de spier wordt ingebracht.

Actueel

Hoewel de term ‘dry needling’ en het idee van naalden in je lichaam misschien negatief klinkt, heeft…

14-09-2023
Positieve effecten van dry needling, ontdek ze hier!

Fietsen is een geweldige manier om fit te blijven, de natuur te verkennen en te genieten van de…

11-07-2023
Rugklachten op de fiets? Ontdek hoe u ze kunt voorkomen

Wandelvierdaagsen zijn populaire evenementen in de zomermaanden. Deelnemers worden uitgedaagd om…

11-07-2023
Meedoen aan een wandelvierdaagse? Bereid je goed voor met een…

Zo snel mogelijk contact met ADFYS

 

Om zo snel mogelijk contact te maken met ADFYS, ook buiten openingstijden heeft ADFYS de volgende mogelijkheden: 

- Bellen: 0348-476840 en buiten de openingstijden kunt u de voicemail inspreken en wij bellen binnen 24 uur terug. 

- Via website : inschrijfformulier invullen en wij bellen u binnen 24 uur terug