Sudeckse Dystrofie

Sudeckse Dystrofie behandeling

We noemen het nu in Nederland Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS). Maar normaal spreken we liever over posttraumatische dystrofie/Sudeckse Dystrofie, want onder die term kent iedereen deze bizarre en pijnlijke aandoening.

vaten.jpg

CRPS is een chronische pijnaandoening die wordt gekenmerkt door pijn en veranderingen in kleur en temperatuur van de huid. Verder zijn er ook andere symptomen mogelijk zoals zwelling en bewegingsbeperkingen, een verandering in het zweetpatroon van de huid, verkramping en spasmes van handen en voeten, dat noemen we dystonie. Daarnaast vind je ook de zogenaamde dystrofische kenmerken zoals een veranderingen in de huid. De huid kan gaan glanzen, haargroei, gekke zwarte haren waar voorheen geen haren waren en een veranderde nagelgroei. Andere termen voor CRPS zijn dus posttraumatische dystrofie (PD), Südeckse dystrofie of sympathische reflexdystrofie.

Bianca Jaspers Faijer is gespecialiseerd in de methode Hoogeveen (PEPT -methode) om mensen met deze klachten te behandelen.