Looptraining bij Etalagebenen

De behandeling

ADFYS is aangesloten bij specialisten netwerk Chronisch ZorgNet:

Door de looptraining onder supervisie van een fysiotherapeut spreekt het lichaam meer kleine bloedvaatjes aan rondom het vernauwde bloedvat waardoor het zuurstoftekort en de klachten afnemen. Men loopt dan onder begeleiding van een fysiotherapeut meerdere keren per week om zo de pijnklachten op te zoeken en de loopafstand uit te breiden

Steeds meer mensen krijgen naarmate ze ouder worden verminderde doorbloeding in de benen. Dit kan ertoe leiden dat het lopen steeds minder goed gaat. Het kan zo erg worden dat zij met wandelen steeds meer tussentijds moeten stoppen, omdat de benen pijn gaan doen. Dit noemt men etalagebenen, met een duur woord “Claudicatio Intermittens”

Bij ADFYS zijn Manon Geuze en Ron Haanschoten gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met dergelijke klachten. ADFYS is aangesloten bij het ClaudicatioNet, het specialistennetwerk.

Zij kunnen u door middel van speciale looptraining en oefeningen helpen uw loopafstand en kwaliteit van lopen te verbeteren. ADFYS heeft speciale loopband waar we uw looppatroon kunnen filmen en analyseren, zo kunnen we u nog betere adviezen geven.

Vanaf 2017 krijgt men 37 behandelingen verspreid over een jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Voor mensen met zogenaamde etalagebenen in de 2e fase, pijn door vernauwde bloedvaten in de benen, komt fysiotherapie in het pakket.