Kinderfysiotherapie voor een goede ontwikkeling van uw kind

Kinderen leren door te spelen. Zo ontwikkelen zij spelenderwijs motorische vaardigheden. Deze motorische vaardigheden veranderen gedurende de kinderleeftijd en zijn erg belangrijk. Bij schoolkinderen speelt bewegen een grote rol in het sociale leven. Meedoen met allerlei beweegspelletjes geeft ze de mogelijkheid contact te maken met andere kinderen. Schoolgaande kinderen leren in deze fase motorische vaardigheden, zoals op een been staan, hinkelen, fietsen, zwemmen, tekenen, kleuren, knippen en schrijven. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer de omgeving van hen gaat verwachten. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in motorische zin goed mee kunnen komen. Soms lukt meekomen met de andere kinderen niet helemaal omdat het kind hiermee moeite heeft of als gevolg van een aandoening. Het kind heeft dan wat extra hulp nodig. Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar). Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener.

kind aan het spelenADFYS is gespecialiseerd in kinderfysiotherapie

Bij ADFYS heeft Kinderfysiotherapeut Renske veel kennis en ervaring met verschillende kind aandoeningen. Zij kan kinderen observeren, onderzoeken en behandelen, maar ook adviezen en voorlichting geven. Bij de kinderfysiotherapie wordt er gebruik gemaakt van oefenmateriaal speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het oefenen is leuk! Renske werkt ook samen met leerkrachten, sportdocenten, het consultatiebureau, huisartsen, kinderartsen en buurtsportcoaches.

Meer weten over kinderfysiotherapie? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Afspraak maken

 

Redenen voor kinderfysiotherapie zijn:

baby bij krukjeZuigelingen (0 tot 2 jaar):

Kijk voor meer indicaties eens op: https://dekinderfysiotherapeut.com/ 

Peuters (2-4 jaar):

Kijk voor meer indicaties eens op: https://dekinderfysiotherapeut.com/ 

Basisschool- kinderen:

Kijk voor meer indicaties eens op: https://dekinderfysiotherapeut.com/ 

Tieners:

Kijk voor meer indicaties eens op: https://dekinderfysiotherapeut.com/ 

Afspraak maken

Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt de eerste 18 keer vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering vergoed. Kinderen onder de 18 maanden zien wij vaak aan huis in hun veilige omgeving. Hiervoor is dan wel een verwijzing nodig waarop specifiek vermeld wordt dat het om behandeling aan huis gaat.

 

Online ondersteuning bij de behandelingen via de MijnZorgApp

mijnzorgappVia ADFYS Montfoort kan u gebruik maken van de MijnZorgApp. Via deze app kunt u online begeleiding krijgen en verschillende oefeningen vinden. Daarnaast kan u via de app afspraakreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren ontvangen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over Kinderfysiotherapie? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken