Actueel

Lees hier het laatste nieuws.

9 maart 2023

Scheenbeenklachten bij hardlopen

Er zijn veel verschillende benamingen voor scheenbeenklachten. Zoals bijvoorbeeld shin splints, athletes shin, springschenen of springbenen. Hoe het ook heet, scheenbeenklachten of scheenbeenblessures zijn geen pretje. Je kunt zowel aan de voorkant…

9 maart 2023

Help! Ik ben door mijn rug gegaan… En nu?

We maken het bijna allemaal wel een keer mee in ons leven: door de rug gaan. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk? Waarom gebeurt het en wat kan je er tegen doen? Lees hier de 4 tips om het door de rug gaan te voorkomen en wat je kan doen als het toch…

9 maart 2023

Verlicht jouw slijmbeursontsteking met behulp van fysiotherapie

Een slijmbeursontsteking; je hebt er vast wel eens van gehoord of misschien heb je er zelf wel eens last van gehad. Een slijmbeursontsteking is een aandoening die wij vaak terugzien in onze praktijk en waar onze fysiotherapeuten jou heel goed bij…

27 februari 2023

5 tips om RSI klachten te voorkomen

RSI klachten ontstaan vaak binnen beroepsgroepen die veel herhaaldelijke bewegingen maken, zoals typen of schilderen. In onze blog leggen we uit wat RSI is, hoe het precies ontstaat en met onze 5 tips voorkomt u klachten!

2 februari 2023

Oedeem, wat is het en wat kun je eraan doen?

Oedeem is een ander woord voor zwelling of vochtophoping in het lichaam. Het kan overal in het lichaam optreden, maar we zien het vaak in de enkels of benen. Oedeem kan pijnlijk zijn en je beperken in je bewegingsvrijheid. In deze blog vertellen wij…

1 februari 2023

De 3 meest voorkomende schouderklachten

Wanneer je last krijgt van één van je schouders merk je direct hoe vaak je jouw schouders beweegt. Bijvoorbeeld bij het aantrekken van je jas. Of bij het kammen van je haar of het tillen van de boodschappentas. Die dagelijkse activiteiten worden…