Ron Haanschoten

Ik ben 55 jaar en getrouwd met Margit en al 33 jaar werkzaam in Montfoort als fysiotherapeut. Ik heb als Bewegingswetenschapper de specialisaties Inspanningsfysiologie en Revalidatiepsychologie als aandachtsgebieden. Ook ben ik praktijkeigenaar. Mijn hobby's zijn: sport (hardlopen, fitness, golf), lezen, lekker eten en met vrienden en familie optrekken. 

Voor mij staat ADFYS voor een innoverende en toonaangevende praktijk met veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen. De open communicatie binnen het team draagt bij aan de complete en effectieve zorg die ADFYS aanbiedt. De cliënt staat hierin centraal.

Ik wil graag dat ADFYS voor heel Montfoort en omgeving de beste zorg kan bieden, maar ook een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van onze cliënten en aan de maatschappij. Vandaar ik ook deelneem in de (lokale) initiatieven; zo ben ik b.v. bestuurslid van het Streekfonds Lopikerwaard en ben ik lid van het Kernteam Vitaliteit van de Gemeente Montfoort en heb ik samen met de BuurtSportcoach  het  initiatief genomen om Montfoort Vitaal op te richten. In Montfoort ben ik lid van bestuur van de coöperatie Gezond Montfoort/Linschoten. Hier organiseren we met huisartsen en andere disciplines multidisciplinarie zorg .

Op landelijk niveau ben ik één van de oprichters van het InnovatiePlatformFysiotherapie en verantwoordelijk voor Zorg1, omdat de zorg op zoek moet naar innovaties om de zorg in de toekomst op een hoog niveau te kunnen houden. 

De combinatie tussen fysiotherapie en Bewegingswetenschappen vult elkaar goed aan. Samen met de patiënt ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten en ga op zoek hoe de beste behandeling gegeven kan worden. Ik heb het altijd interessant gevonden hoe de lichamelijke aspecten en gedragsaspecten invloed hebben op het herstel van klachten. In mijn behandeling probeer ik aan beide onderdelen aandacht te geven. Hierdoor zal kans op herstel vergroten en ook sneller gaan. 

Aandachtsgebieden: