Renske ter Heerdt

Ik ben Renske, 29 jaar en moeder van Rosie. Samen met mijn dochtertje en vriend woon ik in Nieuwerkerk aan den IJssel. In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om creatief bezig te zijn, in de tuin te werken en met vrienden en familie af te spreken. In de zomer vind ik het ook leuk om op de SUP te staan en verder doe ik bootcamp en tennis.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan Thim van der Laan, Hogeschool voor Fysiotherapie. Direct hierna ben ik gaan werken als fysiotherapeut, eerst in Utrecht en snel daarna al in Montfoort. Inmiddels werk ik al ruim 6 jaar bij ADFYS! Al tijdens mijn studie fysiotherapie wist ik dat ik kinderfysiotherapeut wilde worden. Daarom ben ik ook gelijk in 2015 aan de Master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam begonnen. Deze heb ik in 2019 afgerond. 

Bij ADFYS behandel ik alleen kinderen, van 0 tot 18 jaar. Het leukste aan werken met kinderen vind ik dat zij mij veel energie geven. Ze zijn zo eerlijk, creatief en samen maken we er iets leuks van tijdens de behandeling! Het mooie aan het vak kinderfysiotherapie vind ik dat je niet alleen kijkt naar de klacht, maar vooral ook naar de omgeving van het kind. In welke setting uit de klacht zich, waar heeft het kind moeite mee en wie kunnen hierbij allemaal helpen? Daarvoor werk ik veel samen met scholen, het consultatiebureau, sportclubs en huisartsen. 

Ik werk 2 dagen bij ADFYS en op beide dagen ook op 2 basisscholen in Montfoort. Hier ondersteun ik kinderen met problemen in de schrijfmotoriek, fijne motoriek of grove motoriek. Ook zie ik veel zuigelingen met een voorkeurshouding (en/of afplatting van de schedel) of achterstand in de motorische ontwikkeling. Ik kom dan altijd aan huis. Op de praktijk zie ik peuters en schoolgaande kinderen met motorische hulpvragen of kinderen met bijvoorbeeld een ziekte/aandoening of blessure.

 

Aandachtsgebieden

Kinderfysiotherapie

Open Club