VSO Voet- en loopanalyse

VSO Voet- en loopanalyse
Helpen inlegzolen bij u?
Fysiotherapie ADFYS Montfoort kan u helpen met het maken van de juiste beslissing op het gebied van inlegzolen. Zo kunnen wij met een VSO voet- & loopanalyse  bepalen of u baat heeft bij het aanmeten van de (sport)zolen. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht uw sport- of beweegniveau.

De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij uw individuele wensen. Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden, maar met de juiste schoen of ondersteuning (bijvoorbeeld (sport)zolen)  kan dit worden verholpen.

ADFYS Montfoort kan u helpen met de volgende punten

  • verantwoord sporten en/of bewegen
  • uw (sport)prestaties optimaliseren
  • de kans op blessures verminderen
  • optimaal herstellen van een blessure
  • weer langer kunnen staan of wandelen

Voor deze punten bent u bij ADFYS aan het juiste adres voor een een voet- en loopanalyse. Wij zijn aangesloten bij het landelijk VSO netwerk; het netwerk voor voet- en loopanalyse en het aanmeten van (sport)zolen.  http://www.vsonetwerk.nl/

De werkwijze van ADFYS
Het consult bestaat uit een medisch vraaggesprek gevolgd door inspectie van de huidige schoenen.

Voet analyse
Hierna worden de voetenstand en houding bekeken, gecombineerd met een beweeglijkheidtest van voorname gewrichten. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats middels een dynamische digitale drukmeting en uw loopstijl wordt indien nodig gefilmd terwijl u (hard)loopt op een vaste ondergrond. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en vormen het voornaamste onderdeel van het consult.

De vergaarde gegevens worden besproken en de conclusie wordt uitgelegd. Uiteindelijk zal een advies het consult afronden. Mogelijk is het advies gebruik te gaan maken van een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen. De individuele steunzolen worden volledig volgens VSO-maatstaven ontworpen en vervaardigd en besteld. Indien u bent verwezen ontvangt de verwijzer een verslag van het consult. Mocht u zelf een verslag willen dan krijgt u deze uiteraard.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

Kosten van de behandeling
Het consult is een fysiotherapeutische dienst en wordt indien mogelijk direct bij uw verzekering gedeclareerd. De prijs van een paar individuele zolen bedraagt € 165,00 en voor kinderen t/m 12 jr. € 145,00. Dit is inclusief benodigde controles en aanpassingen binnen een half jaar na aanschaf.