DE CORONA-VIRUS PERIODE

ADFYS ZORGVERLENING TIJDENS DE CORONA-VIRUS PERIODE

Per 19/12/2021:

De Fysiotherapie praktijk is open ook na 17 u.

De PhysioSport en Pilates  groepen stoppen tot nader bericht vanwege de nieuwe maatregelen.

We werken volgens de RIVM richtlijnen en met mondkapjes om maximale veiligheid te kunnen garanderen. In het centrum in de gangen is het voor u als cliënt ook verplicht mondkapje te dragen en wij adviseren u dit ook in onze wachtruimte te doen. Met betrekking tot onze fitness- en pilatesactiviteiten vragen we u om eenmalig uw identiteitskaart mee te nemen en uw bewijs van vaccinatie/QR code. Dit zijn we verplicht te vragen en kan u alleen fitnessen/pilates volgen als wij bewijs hebben dat het veilig is dat u bij ons traint. 

ADFYS kan u ook in deze tijd behandelen. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Neem eerst contact met ons op als u of één van uw huisgenoten de volgende klachten heeft en kom niet naar de praktijk:

  • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius) of ben je de laatste 2 weken in een risicogebied geweest ? 

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt. DRINGEND ADVIES: Neem mondkapje mee naar de praktijk!

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterende zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

● Was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;

● Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;

● Kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;

● Zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent;

● Verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;

● Vergeet niet een handdoek mee te nemen;

● Neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken;

● Kleed u zoveel mogelijk thuis om;

● Maak geen gebruik van de toiletten;

● Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;

● Houd er rekening mee dat de koffie en theefaciliteiten buiten gebruik zijn;

● Bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM), zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie, de voorkeur van de fysiotherapeut en behandeling. De Richtlijn van KNGF en RIVM geeft aan dat PBM alleen gebruikt hoeven te worden bij patiënten met Coronaklachten of klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts.  Mensen met deze klachten zullen wij in eerste instantie niet in de praktijk behandelen en zonodig op onze andere lokatie. Toch kan u of de therapeut ervoor kiezen vanuit voorzorg om PBM te dragen. Dat kunt u samen bespreken. Ook in de oefenzaal hebben wij extra maatregelen getroffen.  

Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer in onze praktijk.