Sudeckse DystrofieSudeckse Dystrofie behandeling

We noemen het nu in Nederland Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS). Maar normaal spreken we liever over posttraumatische dystrofie/Sudeckse Dystrofie, want onder die term kent iedereen deze bizarre en pijnlijke aandoening.

CRPS is een chronische pijnaandoening die wordt gekenmerkt door pijn en veranderingen in kleur en temperatuur van de huid. Verder zijn er ook andere symptomen mogelijk, zoals zwelling en bewegingsbeperkingen, een verandering in het zweetpatroon van de huid, verkramping en spasmes van handen en voeten, dat noemen we dystonie. Daarnaast vind je ook de zogenaamde dystrofische kenmerken, zoals en veranderingen in huid, de huid kan gaan glanzen, haargroei, gekke zwarte haren waar voorheen geen haren waren en een veranderde nagelgroei. Andere termen voor CRPS zijn dus posttraumatische dystrofie (PD), S├╝deckse dystrofie of sympathische reflexdystrofie.

Bianca Jaspers Faijer is gespecialiseerd in de methode Hoogeveen om mensen met deze klachten te behandelen.

 

Online ondersteuning bij de behandelingen via de MijnZorgApp

mijnzorgappVia ADFYS Montfoort kan u gebruik maken van de MijnZorgApp. Via deze app kunt u online begeleiding krijgen en verschillende oefeningen vinden. Daarnaast kan u via de app afspraakreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren ontvangen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over Sudeckse Dystrofie? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken