Back to Move: complete aanpak bij lage rugpijn

Heeft u lage rugpijn en wilt u weten hoe u uw rugklachten kunt verhelpen? Dan bent u bij ADFYS Montfoort aan het juiste adres. Met Back to Move werkt u onder begeleiding van een fysiotherapeut aan uw herstel en leert u hoe u uw klachten onder controle kunt krijgen én houden.

Regie over uw herstelproces

Met Back to Move bepaalt u zelf hoe u aan uw herstel wilt werken, uiteraard in nauwe samenwerking met de fysiotherapeut. Naast de fysiotherapeutische begeleiding kunt u allerlei (online) mogelijkheden met elkaar combineren, zoals oefengroepen en online instructievideo’s van oefeningen. Veel van deze mogelijkheden kunt u thuis of onderweg uitvoeren. Waar en wanneer het maar uitkomt. Uw hersteltraject wordt op deze manier volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie, doelen en wensen.

Online instructievideo’s van uw oefeningen

Om van uw rugklachten af te komen, is het belangrijk dat u de oefeningen van uw fysiotherapeut juist uitvoert. Om u daarbij te helpen kunt u gebruikmaken van onze online huiswerkoefeningen. Hiermee heeft u altijd toegang tot de online instructievideo’s van uw oefeningen. Met onze online begeleiding heeft u al uw oefeningen overzichtelijk op een rij op uw computer als in uw ADFYS-app en weet u precies waar u tijdens de uitvoering op moet letten.

In de loop der jaren is er veel onderzoek gedaan naar de terugkeer van lage rugpijn. Australische en Braziliaanse onderzoekers namen deze onderzoeken onder de loep en concludeerden daaruit dat lage rugpijn langer weg blijft wanneer iemand dagelijks oefeningen doet en goede voorlichting krijgt over houding en bewegen. Bron: NRC (12 januari 2016).

Blijf ook na uw herstel in contact met uw fysiotherapeut

Heeft u nog vragen? Of speelt uw klacht weer op? Dan kunt u altijd weer contact opnemen met uw fysiotherapeut. Ook als u niet meer door hem/haar begeleid wordt. Of dat nu één week later is, één jaar of nog langer. We doen er alles aan om u gezond en actief te maken én te houden.

Vergoeding lage rugklachten

Back to Move wordt vergoed als fysiotherapie uit uw aanvullende verzekering.

Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan kunt u gebruik maken van een gunstige regeling, waardoor u vooraf zeker bent over de kosten van fysiotherapie bij lage rugklachten.

Vergoeding Back to Move (VGZ)

Als u onder behandeling bent bij ADFYS Montfoort én u verzekerd bent bij VGZ, dan kunt u ervoor kiezen een behandeling bij lage rugklachten volgens Back to Move te vergoeden. Onder VGZ vallen IZA, IZZ, SZVK, Univé, Bewuzt, Zekur.nl, Zorgzaam en UMC Zorgverzekering.

De vergoeding is afhankelijk van uw zorgpolis en gebaseerd op een trajectprijs over een bepaalde periode in plaats van op basis van losse behandelingen. Dat wil zeggen dat de zorgverzekeraar ADFYS 1 bepaalde prijs per behandeltermijn van de lage rug betaalt en niet meer per behandeling.

Komt u binnen deze periode terug bij de fysiotherapeut dan kan dit binnen dit traject vallen en kost geen extra behandelingen ( profiel 1 tot 6 maanden en profiel 2 en 3 tot een jaar).

Deze prijslijst geldt alleen voor verzekerden van VGZ en onderliggende merken.

Heeft u een aanvullende verzekering bij VGZ of één van de onderliggende merken?

Het aantal behandelingen waar u individueel ( 1 op 1 ) bij de fysiotherapeut behandeld bent wordt gerekend en gaat af van uw aantal behandelingen/bedrag op uw aanvullende verzekering (AV).

De training of online begeleiding aanvullend aan de behandeling wordt niet gerekend en niet af van uw AV budget/behandelingen.  In het dashboard van de zorgverzekeraar is inzichtelijk op welke dagen u bent geweest.

Komt u vaker dan het aantal zittingen die in uw aanvullende pakket zitten?

U volgt een Back to Move traject waarbij meer één op één fysiotherapie sessie worden ingezet dan u nog heeft in uw aanvullende pakket overheeft. Er worden bijvoorbeeld 7 sessies gebruikt gedurende het traject maar u heeft er slechts 5 in uw aanvullende pakket. Indien het het hele traject is gedeklareerd binnen de 5 behandelingen dan hoeft u, als VGZ verzekerde, de 2 resterende behandelingen niet te betalen.

 

 

Geen aanvullende verzekering VGZ?

Zonder aanvullende verzekering zijn de kosten voor Back to Move voor eigen rekening. Ook kunt u kiezen niet van dit programma gebruik te maken en per behandeling te betalen volgens de normale methode.

Profiel*1 Traject Prijs Periode
ADFYS Back to Move

profiel 1

€140- 6 maanden vanaf intake
ADFYS Back to Move

profiel 2

€275,- 12 maanden vanaf intake
ADFYS Back to Move

profiel 3

€550,- 12 maanden vanaf intake

*1 Op basis van de evaluatie van de fysiotherapeut, handelend vanuit de Richtlijnen Fysiotherapie wordt u ingedeeld in 1 van de profielen indien dit mogelijk is.

Waarom Back to Move?

  • Back to Move is een complete aanpak voor lage rugpijn en bestaat uit (een combinatie van) fysiotherapeutische begeleiding, voorlichting, coaching, digitale informatie en begeleiding op afstand.
  • U heeft meer invloed op uw herstelproces omdat u samen met de fysiotherapeut aan de oorzaak van uw lage rugpijn werkt.
  • Back to Move is altijd op maat en sluit volledig aan op uw wensen en mogelijkheden.
  • Back to Move werkt met vaste tarieven zodat u vooraf zekerheid heeft over de kosten.
  • Wanneer uw klachten binnen een vastgestelde termijn terugkeren, dan wordt deze binnen hetzelfde traject weer opgepakt.

Online ondersteuning bij de behandelingen via de MijnZorgApp

mijnzorgappVia ADFYS Montfoort kan u gebruik maken van de MijnZorgApp. Via deze app kunt u online begeleiding krijgen en verschillende oefeningen vinden. Daarnaast kan u via de app afspraakreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren ontvangen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over het RugpijnProgramma BacktoMove? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken