Kinderfysiotherapie voor een goede ontwikkeling van uw kind

Kinderen leren door te spelen. Zo ontwikkelen zij spelenderwijs motorische vaardigheden. In de leeftijd van 4-18 jaar zijn er grote veranderingen bij het schoolgaande kind op het gebied van motoriek. Bewegen speelt een grote rol in het sociale leven van schoolgaande kinderen. Meedoen met allerlei beweegspelletjes geeft ze de mogelijkheid contact te maken met andere kinderen. Schoolgaande kinderen leren in deze fase motorische vaardigheden, zoals op een been staan, hinkelen, fietsen, zwemmen, tekenen, kleuren, knippen en schrijven. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer de omgeving van hen gaat verwachten. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook in motorische zin goed mee kunnen komen. Soms lukt meekomen met de andere kinderen niet helemaal omdat het kind hiermee moeite heeft of als gevolg van een aandoening. Het kind heeft dan wat extra hulp nodig. Een kinderfysiotherapeut kan dan helpen om bijvoorbeeld de motoriek te verbeteren.

kind aan het spelenADFYS is gespecialiseerd in kinderfysiotherapie

Bij ADFYS hebben we een specialisten in dienst die kennis en ervaring hebben met verschillende kind aandoeningen. Onze kinderfysiotherapeuten kunnen kinderen observeren, onderzoeken en behandelen, maar ook adviezen en voorlichting geven. Wij werken ook samen met leerkrachten, sportdocenten, het consultatiebureau, huisartsen en kinderartsen.

Mogelijkheden bij ADFYS

Wij hebben een kindermanueel therapeute in dienst die veilige en milde technieken toe kan passen op zuigelingen en baby’s zoals huilbaby’s. Daarnaast hebben we een kinderfysiotherapeut voor ontwikkelingsachterstanden of specifieke kinderblessures.

Meer weten over kinderfysio? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Afspraak maken

 

Redenen voor kinderfysio zijn:

baby bij krukjeZuigelingen ( 0 tot 2 jaar):

Basisschool- kinderen:

Tieners:

Afspraak maken

Hoog Cervicale Functie Stoornis (HCFS) en Manueel Therapie voor baby’s

Liggende babyHoog Cervicale Functie Stoornis komt regelmatig voor bij baby’s. Men denkt dat het een storing is van de biomechanica ter hoogte van de overgang van de halswervels naar de schedel. Het zou een gevolg zijn van de geboorte (bv. bij gebruik van de zuigklok of tang, of ook door een moeilijke of langdurige bevalling). Is uw baby een “huilbaby”, dan is dat dikwijls een gevolg van het in de volksmond bekend KISS-syndroom oftewel HCFS.

De ervaring is, dat hoe sneller ingegrepen wordt, hoe beter het is (meestal vanaf de zesde week). Bij kleine kinderen zijn enkele behandelingen vaak voldoende. Opvolging blijft soms nodig. Ook bij oudere kinderen blijft behandeling zeer zinvol. De behandeling met manuele therapie bestaat uit het toedienen van lichte impulsen in corrigerende richting op de betreffende wervel(s). Na twee à drie behandelingen zien we meestal al resultaat. De behandeling op jonge leeftijd is het meest effectief, omdat een eenmaal stijve spier moeilijk te prikkelen is.

Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt de eerste 18 keer vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering vergoed. Kinderen onder de 18 maanden zien wij vaak aan huis in hun veilige omgeving. Hiervoor is dan wel een verwijzing nodig waarop specifiek vermeld wordt dat het om behandeling aan huis gaat.

 

Online ondersteuning bij de behandelingen via de MijnZorgApp

mijnzorgappVia ADFYS Montfoort kan u gebruik maken van de MijnZorgApp. Via deze app kunt u online begeleiding krijgen en verschillende oefeningen vinden. Daarnaast kan u via de app afspraakreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren ontvangen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over Kinder- en HCFS therapie? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken