Marjoke Dijkstra

Behandeling voor spanning of stress

Als we geen grenzen stellen of keuzes maken in wat goed voor ons is, raken we overbelast, vermoeid of ‘leeg’ en kan er spanning en stress ontstaan. We zitten letterlijk ‘niet lekker in ons vel’

Klachten als hyperventilatie, onrust of gejaagd gevoel, (hoofd)pijnklachten of overbelasting van de nek-schouder liggen op de loer.

Fysiotherapie m.b.t. spannings/stressklachten heeft een ander accent dan de gangbare fysiotherapie. Er wordt ingegaan op de persoonlijke mogelijkheden om anders met fysieke klachten om te gaan en inzicht te krijgen in het ontstaan daarvan.

Het nodigt uit om weer rust en ontspanning te kunnen ervaren in je lijf. Daarnaast geeft het letterlijk aan den lijve ervaren inzicht in de signalen die het lichaam afgeeft en hoe er met spanning en druk omgegaan kan worden.

Voor wie

Veel voorkomende indicaties voor deze vorm van fysiotherapie zijn:

Ron Haanschoten is de gespecialiseerde ADFYS-fysiotherapeut.

Online ondersteuning bij de behandelingen via de MijnZorgApp

mijnzorgappVia ADFYS Montfoort kan u gebruik maken van de MijnZorgApp. Via deze app kunt u online begeleiding krijgen en verschillende oefeningen vinden. Daarnaast kan u via de app afspraakreminders en reminders om huiswerkoefeningen uit te voeren ontvangen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over therapie bij spanning of stress? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken