Shockwave therapie laat chronische pijn in schouders verdwijnen

De shockwave therapie van ADFYS biedt uitkomst aan mensen met schouderklachten. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze – vaak chronische – pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten.

Dit kunt u verwachten van een Shockwave traject bij schouderklachten

Het is belangrijk om de onderliggende oorzaak bij schouderpijn te achterhalen. Tijdens het intake gesprek zal dit worden onderzocht en uitgevraagd. Daarna volgt een fysiotherapeutisch onderzoek. Echografie is bij shockwave een standaard onderdeel. Door middel van onze echografie wordt duidelijk wat er nou écht aan de hand is met uw schouder. Uiteindelijk wordt er een behandelplan gemaakt om samen te werken aan een snel, effectief en blijvend herstel! In veel gevallen wordt er een samenwerking gestart met een collega therapeut voor bijvoorbeeld aanvullende manuele of sport fysiotherapie. Zo krijgt u altijd de beste zorg op maat!

Tijdens de 1e afspraak

Tijdens de vervolg afspraak

Shockwavetherapie bij schouderpijn?

Bij de eerste afspraak vindt er een intake plaats. In deze intake wordt een anamnese afgenomen, een lichamelijk- en echografisch onderzoek verricht om uw schouderklachten goed in beeld te krijgen. Na deze uitgebreide onderzoek wordt samen met u een behandelplan schouderklachten besproken. Het behandelplan bestaat uit max. vijf shockwave therapie behandelingen 1x per week; wellicht in combinatie met manuele therapie en specifieke oefeningen als dit nodig is.

Nancy Rijksen en Manon Geuze zijn opgeleid als ShockWave therapeuten.

Vergoeding

De vergoeding kan vanuit de AV pakket fysiotherapie worden betaald. Als u niet aanvullend verzekerd bent of over uw vergoeding heen bent gegaan dient u de rekening zelf te betalen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over de shockwave behandeling? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken