Actueel

Lees hier het laatste nieuws.

5 april 2024

Waarom is het belangrijk om je ervaring achter te laten?

Na een heerlijk etentje of leuk dagje uit, kom je thuis, open je je inbox en word je overladen met verzoeken om een ervaring achter te laten. Het lijkt wel alsof we tegenwoordig voor alles wat we doen een waardering moeten achterlaten, maar waarom? In deze blog willen wij als fysiotherapeuten jou graag uitleggen waarom ook wij het zo waardevol vinden dat je jouw ervaring achterlaat.

5 april 2024

Krachttraining met je eigen lichaamsgewicht

Krachttraining is een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl. Toch kan de sportschool intimiderend lijken voor beginnende sporters. Trainen met je eigen lichaamsgewicht kan hiervoor een uitstekend alternatief bieden. Door je eigen lichaam te gebruiken kun je effectief spiermassa opbouwen. Hierdoor kun je je kracht en algehele fitheid verbeteren.

15 maart 2024

Sporten? Deze vijf mag je niet vergeten!

In deze blog duiken we in de wereld van padel, onderwaterhockey, Reformer Pilates, Jeu des Boules en skeeleren. Bij ADFYS Montfoort zijn we niet alleen gericht op fysiotherapeutische behandelingen, maar ook op het bevorderen van een gezonde levensstijl en actieve deelname aan sport. Deze 5 minder bekende sporten zijn niet alleen leuk, maar hebben ook geweldige voordelen voor je algehele gezondheid en welzijn. Lees verder hoe fysiotherapie kan helpen op het moment dat het misgaat.

15 maart 2024

Bewegen; voldoe jij aan de richtlijnen?

Wij denken vaak dat we genoeg bewegen, maar is dat ook zo? Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat slechts 44 procent van de Nederlanders voldoet aan de beweegrichtlijnen. Het belang van beweging voor de gezondheid van ons lichaam is duidelijk. Daarom leggen we in deze blog uit waarom het zo gezond is, wat de beweegrichtlijnen zijn en hoe je dat eenvoudig kunt toepassen in je leven.

15 maart 2024

Een skiduim: hoe herken je het en hoe wordt het behandeld?

Ben jij een enthousiaste skiër? Dan heb je vast weleens gehoord van de skiduim. Dit letsel wordt bij skiërs vaak veroorzaakt door een val, waarbij de duim achter de skistok blijft hangen. Zo is de naam ontstaan. Maar ook bij balsporten kan dit letsel ontstaan, wanneer de bal met hoge snelheid tegen een uitgestrekte duim komt. In deze blog bespreken we wat het is, hoe je het herkent en hoe wij je kunnen begeleiden op weg naar herstel.

13 februari 2024

Overgewicht en obesitas, wat is het verschil?

Een groot deel van de bevolking kampt met overgewicht. Uit onderzoek komt naar voren dat meer dan de helft van de Nederlanders te zwaar is. Overgewicht kan veel invloed hebben op uw dagelijks leven. Het kan u hinderen in het uitvoeren van bepaalde activiteiten en er kleven gezondheidsrisico’s aan. Daarom is het belangrijk dat u een gezond gewicht nastreeft. Vaak is het lastig om dit in uw eentje voor elkaar te krijgen. In deze blog leggen wij uit waar overgewicht vandaan komt, hoe u eraan kunt werken en wat wij voor u kunnen betekenen. U staat er niet alleen voor!