shockwave hielspoor

Shockwave therapie laat chronische pijn in voet verdwijnen

De shockwave therapie van ADFYS biedt uitkomst aan mensen met hielspoorklachten. Door enkele behandelingen met shockwave therapie kunnen deze – vaak chronische – pijnklachten voorgoed verdwijnen. Zelfs verkalkingen verdwijnen na slechts enkele behandelingen van 5 minuten. Bij ADFYS wordt ook echografie gebruikt om lokalisatie en aard van de klachten goed in kaart te brengen.

Afspraak maken

Hielspoor

Een hielspoor is een klacht die steeds vaker voorkomt onder de Nederlandse bevolking.  Ongeveer 15% van de bevolking heeft er last van. Personen met hielpijn hebben in ongeveer de helft van de gevallen hielspoor. Men vermoedt dat de vorming van hielsporen voor een deel hoort bij een natuurlijk verouderingsproces. Enkele belangrijke bevindingen:

De klachten die vaak gepaard gaan bij hielspoor zijn een pijnlijke hiel, moeite met lopen, opstart pijn bij het uit bed komen of bij te lang staan. Het is vaak ontzettend vervelend omdat het u beperkt in uw dagelijkse gang van zaken. U wordt geconfronteerd met een constante pijn die steeds erger wordt. Vaak is het zo dat mensen ook in rust pijn blijven houden. Houdt u dus rekening met deze klachten en zorg ervoor dat u tijdig contact met ons opneemt. Te lang doorlopen met hielspoor is schadelijk en kan ervoor zorgen dat u langer dan gebruikelijk behandeld moet worden.

Hielspoor is zeer goed te behandelen met shockwave therapie van ADFYS. De resultaten van de behandeling van hielspoor zijn uitstekend.

Hielspoor behandeling

shockwave hielspoorWie weet heeft u ooit gehoord dat iemand in uw directe omgeving naar de dokter moest wegens hielspoor. Hielspoor behandeling is lastig door de overvloed aan mogelijkheden. Maar wat is het precies en waarom is de behandeling zo belangrijk? Hieronder leest u meer over hielspoor behandelen, wat hielspoor precies is en hoe u het kunt oplopen en voorkomen.

Verkalking

Hielspoor is een aandoening aan de voet waarbij de aanhechting tussen de fascie en het hielbeen verkalkt is geraakt. De fascie is bindweefsel van een heel bijzonder kaliber dat om spieren en botten heen ligt en stevigheid biedt. Wanneer de fascie verkalkt raakt, kan uw hiel in zijn beweeglijkheid worden aangetast. De behandeling is dan de enige optie om uw oude flexibiliteit weer terug te winnen en om van de pijn af te komen.

Hielspoor behandelingen altijd pijnlijk?

Een verkalking van een flexibel stukje bindweefsel klinkt u misschien niet heel pijnlijk in de oren. Dat is niet zo vreemd, want lang niet alle mensen met hielspoor hebben er last van. Een behandeling is in slechts 70% van de gevallen nodig. De rest van de gevallen is dus zo onschuldig van aard dat er geen medische aandacht aan hoeft te worden besteed.

Soortgelijke pijn bij hielspoor behandelen

Hielspoor wordt nog wel eens verkeerd geïnterpreteerd als een peesontsteking. Dat is vervelend, want beide aandoeningen vragen om een verschillende behandelmethode. Het is belangrijk dat artsen goed onderscheid kunnen maken tussen hielspoor en een hielpeesontsteking. Een behandeling heeft alleen zin als u daadwerkelijk hielspoor heeft; aan de behandeling van een peesontsteking heeft u immers ook helemaal niets als u geen peesontsteking heeft. Een röntgenfoto levert bij twijfel vrijwel altijd een eenduidige conclusie op.

Hielpijn en hielspoor behandeling: niet hetzelfde

Een hielpeesontsteking en hielspoor zijn allebei vormen van hielpijn. Lang niet alle patiënten met hielpijn hebben last van een peesontsteking of hielspoor; de oorzaak van de pijn kan ook iets heel anders zijn. Hielspoor behandelen is dus een stuk eenvoudiger dan hielpijn behandelen, aangezien hielpijn niet heel specifiek is.

Oorzaken

Zoals bijna alle aandoeningen aan pezen is ook hielspoor te wijten aan overbelasting of stress. Een behandeling is dus ook gericht op rust. De oorzaken van hielspoor zijn legio. Zo kan de hiel overbelast raken door bergwandelen, sporten, overgewicht, het dragen van slechte schoenen, het ontbreken van fatsoenlijke demping in de schoen, een afwijking aan de kuitspier, een afknelling van de zenuw die langs de hiel loopt, te veel en te lang staan en aandoeningen als hielkussenatrofie. Dat is een afwijking aan de voetzool, waardoor deze te weinig steun biedt aan de voet.

Symptomen

shockwave behandelingHet hoofdsymptoom van hielspoor is pijn in de voet. De pijn wordt doorgaans op bepaalde momenten van de dag intenser, zoals bij het opstaan of wanneer u lang moet staan. Ook lopen doet pijn, maar de pijn hebt doorgaans weg na een paar minuten lopen. Er is geen specifiek pijnpunt in de hiel aan te wijzen; de gehele hiel voelt beurs en pijnlijk aan en de pijn straalt uit naar de hele voet.

Hielspoor is namelijk zeer goed te behandelen met de revolutionaire shockwave therapie.
Wacht daarom niet langer en neem uw klachten serieus. Uw hielspoor behandeling kan morgen beginnen.

Een behandeling voor hielspoor begint met een intakegesprek. Na het intakegesprek zullen wij met u een behandelplan afspreken voor uw hielspoor klachten. Het intakegesprek bestaat uit een anamese en lichamelijk onderzoek. Een hielspoor klacht staat namelijk niet altijd op zich maar kan ook te maken hebben met andere factoren die uw klacht beïnvloeden. Het is daarom van belang om een grondige intake uit te voeren.

Behandelplan

Uw hielspoor behandelplan begint met een echografie. De echo laat zien waar de hielspoor zit alsmede de peesplaat ontsteking. Op basis van de echo zal uw verdere hielspoor behandelplan opgesteld. De lengte van behandelen met de shockwave therapie zal hierna met u besproken worden. Aan het einde van het traject zal wederom een echo worden gemaakt om te kijken wat de resultaten zijn.

Resultaten

De resultaten die wij met onze hielspoor behandeling boeken zijn zeer goed te noemen. Van alle hielspoor klachten die wij behandelen geneest maar liefst 80% binnen 5 behandelingen.

Vergoeding

De vergoeding kan vanuit de AV pakket fysiotherapie worden betaald. Als u niet aanvullend verzekerd bent of over uw vergoeding heen bent gegaan dient u de rekening zelf te betalen.

Een afspraak maken

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag over de shockwave behandeling? Maak een afspraak, u krijgt binnen een werkdag antwoord:

Afspraak maken